1.Paralel Oturumlar

Geleneksel eğitim anlayışının zorluğu, zaman içinde ne kadar değişmez olduğudur. Ancak günümüzde teknolojinin hızlı ilerleyişi, imkanların ve beklentilerin hızlı değişimi eğitimde köklü bir dönüşümü kaçınılmaz kılmaktadır. Bu sunumda, eğitimde sabit kalan gelenekleri gözden geçirirken, değişmesi gereken durumlara, dönüşüm nasıl olabileceğini birlikte keşfedeceğiz. Yeni bir gelecek için, eğitimin evrimi nasıl olmalıdır?

Bu sunum; bir dizi gerçek yaşam örneği, etkileşimli etkinlikler ve sınıf uygulamalarının tartışılması yoluyla eğitimcilere öğrencilerinde daha derin bir matematik anlayışı geliştirmeleri için ilham vermeyi hedeflemektedir. Bu sunumda matematiğin karmaşık doğasını daha erişilebilir ve heyecan verici getirmek için etkisi öğrenciler üzerinde görülen bir ders süreci keşfedeceğiz.

Sunumumda, dijital vatandaşlık ve medya okuryazarlığı konusunda lider bir platform olan “Common Sense” kuruluşunun eğitmen eğitimini ve uygulanabilir müfredatını ele alacağım. Bu programın, öğrencilerde güvenli, etik ve bilinçli bir dijital davranış geliştirme sürecine nasıl katkı sağladığını detaylandıracağım.

Dönüşümle düşünme teknikleri, öğrencimin kendi düşünce ve deneyimlerimizi göz önüne bulundurarak öğrenme sürecini deneyimlemesine ve değerlendirmesine olanak tanır. Bu sayede bireyler kendi güçlü yanlarını ve limitlerini anlayıp değerlendirerek, öğrenme becerilerini ve bireysel gelişimlerini destekleyebilirler.

4. Sınıf Sosyal Bilgiler kazanımlarından yer alan “Çevresindeki herhangi bir yerin konumu ile ilgili çıkarımlarda bulunur.” Kazanımından yola çıkarak yönler ile doğal ve beşerî unsurlara yakınlık, uzaklık açısından konum analizi yapma, doğal ve teknolojik yön bulma yöntemleri ve araçlarının kullanımı ayrı “Günlük yaşamında kullandığı mekânların krokisini çizer.” kazanımıyla ilişkilendirerek kroki çizim çalışmaları yapılmıştır. Bu kazanım aynı zamanda 3. Sınıf Hayat bilgisi “Sınıfının ve okulunun krokisini çizer.” kazanımına da hizmet etmektedir.

Karma öğrenme, geleneksel yüz yüze eğitim yöntemleri ile çevrimiçi eğitim araçlarının bir
arada kullanıldığı bir modeldir. Bu modelde, öğrenciler yüz yüze derslerle birebir öğrenimden
yararlanırken çevrimiçi platformlardan destekleyici içeriklere erişebilir.

Şenay ve Vırak kurbağa tiyatro oyunu kendi yazıp oynadığım bir oyundur. Özellikle küçük yaş grubunda olan ,dış görünüşe göre dışlama ,ben senden daha yetenekliyim ,daha üstünüm gibi konularla birbirlerini ezmeye çalışırlar. Oyunda kimseyi dış görünüşüne göre dışlamamak ,hepimizin bir yeteneği vardır ve yeteneklerimizi birleştirirsek daha güçlü oluruz temaları işlenmiştir. Oyun 91 seans ile 8000’den fazla izleyici ve 32 ile ulaşmıştır. Çoğunlukla gönüllülük esasına göre oynamakla birlikte, ücretli olarak da SMA lı çocuk için oynanmıştır

PASS(Bilişsel temelli öğrenme) üzerinde durularak Türkçe dersine ait etkinliklerin hangi alanlara hizmet ettiği üzerinde durulacak, ardından sevgi temasının işlendiği bazı şiirlerin PASS doğrultusunda nasıl işlenebileceği paylaşılacak.Öğrenci örneklerine de yer verilecek.

Kullanılan öğrenme tarzları kişinin hayatındaki davranışlarını, algılarını ve daha birçok durumunu etkiler .Ve var olan öğrenme tarzımızı doğru keşfedersek ,var olan duygusal zekamız ile bu durum birleşir .Hayatımızda zirve performanslar gerçekleştirmek istediğimiz her an bizim için kullanılan öğrenme ve öğretme tarzları oldukça önemlidir.

This training focuses on integrating learning objectives with meaningful community service experiences. I’ll explore strategies to design service-learning projects that align with academic goals and community needs, ensuring a holistic approach to education that benefits both students and society.

Öğrencilere yapay zekayı nasıl doğru ve güvenilir bir şekilde kullanabilecekleri konusunda farkındalık yaratıldıktan sonra flipped learning modeli kullanılarak hava direnci hakkında temel bilgileri edinmeleri sağlanır. Süreç bilimsel bir deney gerçekleştirilerek tamamlanırken, bu aşamada bilimsel süreç basamakları ile ilgili becerileri pekiştirilir.

We’d like to share strategies and tools we use to support & encourage young learners in using effective academic speaking and presentation skills with confidence.

Ready For Next Step çocukların var olan sınıf düzeyindeki tüm beceri ve kazanımları edinmelerinin yanı sıra onların bir üst sınıfa geçişle ilgili duygusal ihtiyaçlarının da çok önemli olması nedeniyle hayata geçirilmiş bir programdır. Özellikle küçük yaşlarda okula geliş motivasyonun en önemli kriteri olan güvenli bağı sağlıklı bir şekilde devretmek, belirsizliğin ve beraberinde kaygının önüne geçmek için ana sınıflarımızda Ready for Next Step programımızı uyguluyoruz. Bu program kapsamındaki örnek etkinlikleri paylaşacağımız sunumumuza sizleri de bekleriz.