3.Paralel Oturumlar

Okulumuzda “Sanatta Sürdürülebilirlik” ilkesi doğrultusunda her ay resim, müzik, spor ve bilim alanlarındaki önemli kişilerin ele alındığı ‘Yön Veren Liderler’ projesini başlattık. Tüm seviyelerde disiplinler arası çalışmalar gerçekleştirdiğimiz projemizde alanlarında birbirinden değerli kişileri daha yakından tanıma fırsatı bulduk.

Ortaokulun her seviyesinde kullanabileceğiniz, bilgiyi pekiştirebilecek, grup çalışması ve akran öğrenmesinin yüksek düzeyde kullanıldığı, etkili, eğlenceli ve işbirlikçi oyunlaştırma örnekleri paylaşılacaktır. Sadece matematik değil farklı branşlarda oyunları kendi konularına göre değiştirebilir ve rahatlıkla kullanabilirler.

Bu sunumda masalların P4C çalışmaları için hazırladığı uygun zemin incelenecek , masallarda sıkça kullanılan meteforların soyut ve eleştirel düşünme becerilerine katkısı örnek ders planı üzerinden işlenecek ve bu konuyla ilgili yeni yardımcı kaynak tanıtımı yapılacaktır.

“Ders İçi Oyunlaştırma ve Dijital Kaçış Oyunları” sunumumuza hoş geldiniz! Bu sunumda, eğitim ortamlarında oyunlaştırmanın ve dijital kaçış oyunlarının kullanımının çocuklar üzerindeki olumlu etkilerini ve sağlayacağı faydaları keşfedeceğiz. Bunların yanında bu uygulamanın zayıf yönlerini ve geliştirilebilir yanlarını beraber tartışacağız. Sizleri bu heyecan verici yolculuğa davet ediyoruz!

Gamifying phonemic awareness involves using interactive, play-based activities to help young learners recognize and manipulate sounds in words, such as rhyming, blending, and segmenting. By turning learning into a game, children stay engaged, build foundational reading skills, and develop a love for language in a fun and meaningful way.

Bu oturumda okulumuzda geliştirdiğimiz Türkçe Okuryazarlık Programı’na yönelik bir çalışması yapacağız. Programın şekillenme süreci ve içeriğine yönelik bilgilendirmelerle başlamayı planladığımız sunu, etkileşimi destekleyen bir uygulama örnekleriyle devam edecek. Bu süreçte program ölçütlerine göre hazırlanmış bir ders dizisini etkileşimli olarak birlikte inceleyeceğiz. Sizleri dijital asistanlarımızla tanıştırıp akademik taslarım süreçlerinde onlardan nasıl faydalanabileceğimizi birlikte tartışacağız. Her bir katılımcıya süreci deneyimleme ve öğrenen profilleri ile duygudaş olma fırsatı sunmaya çalışacağız.

Sizi etik değerlerin derinliklerine yolculuğa çıkarmaya davet ediyoruz! Dünya klasiklerinin sunduğu eşsiz bilgeliği ile etik değerlerin önemini keşfetmek için bir araya geliyoruz. Etik değerler, toplumun ve bireyin temelini oluşturan kılavuzlardır. Bu atölye çalışması, edebiyatın gücünü kullanarak bu kılavuzları keşfetmek ve anlamak için bir fırsat sunuyor.

Sessiz kitaplar, yazılı metinleri olmayan, sadece resimlerden oluşan ve hikayeyi görseller aracılığıyla anlatan bir kitap türüdür.
Görseldeki ayrıntılara dikkat ederek tahmin ve çıkarımlarda bulunmak, hikayeyi sözlü hikayeye dönüştürmek, yaratıcı düşünme sürecini desteklemek ve iç dünyayı yansıtmak için çok kıymetli bir araçtır.
Sunumda sessiz/sözsüz/yazısız kitapların yaratıcı drama ile nasıl işlendiği ve çocuklara nasıl aktarılabileceği konuları üzerinde durulacaktır.Sessiz kitap örnekleri üzerinden inceleme yapılarak bu kitapların derse nasıl entegre edilebileceği ile ilgili örnekler sunulacaktır.

Eğitimde Sistem Düşüncesi ile Kumkurdu Kitap İncelemesi. ESD araçları ile örnek bir uygulama incelenecektir. Sunum süresi yaklaşık 30 dk. Çalışma tüm seviyeler işin uygundur ancak örnek uygulama 3 ve 4. Sınıflar için uygundur.

Öğrencilerin öğrenme süreçlerine aktif katılımını sağlamak, günümüz eğitiminde giderek daha önemli bir yer tutmaktadır. Etkileşimli araçlar, ölçme ve değerlendirme sürecini eğlenceli ve etkili hale getirerek, öğrencilerin motivasyonunu artırır. Bu araçlar, sınav ve quizleri daha ilgi çekici ve etkileşimli hale getirirken, öğretmenlere öğrencilerin öğrenme düzeylerini anında değerlendirme imkânı sunar. Oyunlaştırma, öğrencilerin rekabetçi bir ortamda keyifli bir şekilde öğrenmelerini sağlarken, aynı zamanda öğrenme sonuçlarını daha doğru bir biçimde ölçmeyi mümkün kılar. Bu sunumda, söz konusu araçların öğretimde nasıl fayda sağladığı ve oyunlaştırmanın ölçme-değerlendirme süreçlerindeki etkileri üzerinde durulacaktır.

Bibliyoterapi, insanların zihinsel sağlık ve duygusal iyiliklerini desteklemek amacıyla yazılı metinlerin kullanılarak sürdürüldüğü bir terapi yöntemidir. Bu yöntem son yıllarda okullarda da sıkça kullanılmaya başlanmıştır. Bu sunumda bibliyoterapinin işevuruk tanımı, çeşitleri ve uygulama aşamaları gibi teorik bilgilerin yanı sıra örnek uygulamalar işlenecektir.

Mediator or lecturer? What’s the role of the teacher in learning? We will explore how teachers can act as mediators, placing students at the center of their learning journey. We will examine the 12 aspects of Mediated Learning Experience (MLE) and how these principles can be seamlessly integrated into classroom practices to enhance student engagement and learning outcomes. Strategies for scaffolding learners, guiding them toward autonomy, and fostering the skills necessary for independent language acquisition will be discussed in this session. Join us as we redefine teaching to empower students at the heart of the learning process.